Verduurzamen, Hoe Dan?! 15 oktober Plantaardig Eten met met onder andere Willem Vermaat, Monique Janssen en Rymke Wiersma.
Je wilt duurzamer en bewuster leven. Tof, maar kun je de nodige inspiratie wel gebruiken? De Kargadoor en het Milieucentrum Utrecht slaan in oktober de handen ineen om je een handje te helpen. Verduurzamen, hoe dan?!
Volgens het Voedingscentrum vraagt de productie van eten veel van onze aarde. “Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel. Eten produceren kost ook veel water en er gaat bos en natuur verloren. Bovendien is er vervuiling door mest. Door minder vlees en zuivel te nemen help je het milieu”.
Vegetarisch of veganistisch eten draagt dus bij aan een duurzamer leven! Misschien wil je heel graag maar heb je geen idee hoe je moet beginnen! Waar moet je op letten, welke recepten zijn makkelijk te maken en hoe vervang je vlees nou duurzaam? Tijdens deze avond geven we je inspiratie om meer plantaardig te leven.
Een panel van vijf ervaren vegans, namelijk Willem Vermaat, Monique Janssen, Anne van Veen, Emma Brandse en Rymke Wiersema, nemen je mee in de wereld van ‘Plantaardig Eten’ en laten zien hoe je een verantwoorde, plantaardige keuze kunt maken. Daarnaast kun je al je vragen stellen en is er ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.
Deze lezing is gratis! Als je over Facebook beschikt, laat je dan even weten dat je komt via het evenement op Facebook?
Wanneer: dinsdag 15 oktober 2019 van 19.30 tot 22.30 uur
Waar: De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
‘Verduurzamen, Hoe Dan?!’ is een initiatief van De Kargadoor en het Milieucentrum Utrecht. Deze onafhankelijke organisaties werken zo aan een betere wereld. Het project steunen? Scoor nu je kaartje!
Andere lezingen in deze reeks:
10 oktober: Duurzaam Geluk met Michiel Hobbelt en Klimaatgesprekken;
23 oktober: Minimalistisch Leven met Anja, oprichter van blog MinimalistDutchie.com;
30 oktober: Duurzaam Reizen met René van der Duim.