Nieuwe Milieuwijzer helpt Utrechters met duurzame keuzes.
Voor het maken van duurzame keuzes in hun stad kunnen Utrechters vanaf nu terecht op de vernieuwde Milieuwijzer: www.milieuwijzerutrecht.nl. In deze online gids staan tal van lokale duurzame bedrijven, winkels, restaurants, initiatieven en tips om bewoners van Utrecht wegwijs te maken. “Een bron van inspiratie en informatie. Zo maken we duurzame keuzes in de stad voor elke Utrechter een stapje eenvoudiger,” aldus bestuursvoorzitter Jos Kloppenborg van Milieucentrum Utrecht.
Boordevol informatie
Veel Utrechtse bewoners willen duurzame keuzes maken, maar weten niet waar ze moeten zijn of moeten beginnen. De Milieuwijzer biedt hulp met een informatief overzicht van meer dan 500 groene bedrijven en initiatieven. Het staat boordevol met tips over biologisch eten, verantwoorde kleding en aannemers voor duurzame woningen in Utrecht. Maar geeft je vindt ook tips over afvalscheiding, energiebesparing en groene uitstapjes.
Meer dan 30 jaar
Het Milieucentrum Utrecht biedt al meer dan 30 jaar informatie over natuur & milieu aan bewoners van Utrecht. Dit begon met een bibliotheek, maar werd zeven jaar geleden doorontwikkeld tot het online platform Milieuwijzer. Henk van Vugt was werkzaam in de bibliotheek van het Milieucentrum. Met de opkomst van internet merkte hij dat er per week minder bezoekers kwamen en hij begon ermee om alle informatie op de website te zetten. Al enige tijd was het verlangen naar een website met meer mogelijkheden.
Met financiële steun vanuit het SIDO fonds is de Milieuwijzer nu volledig vernieuwd. De opbouw en het onderhoud van de Milieuwijzer is helemaal het werk van vrijwilligers.
Feestelijk programma
De vernieuwde Milieuwijzer werd 16 oktober gelanceerd tijdens een feestelijk programma waarbij opmerkelijke Utrechtse duurzame bedrijven en initiatiefnemers zich presenteren.
Tijdens de lancering zijn zo’n dertig mensen in de zaal. Een aantal bedrijven die vermeld staan in de vernieuwde Milieuwijzer geven een pitch; Guerrilla Gardeners, BuurtBuik en RondomDom vertellen over hun duurzame initiatief.
Er zijn bloemen en Jos Kloppenborg sluit af met een woord van dank aan alle vrijwilligers: zij zijn de basis waarop het Milieucentrum nu draait. En hij spreekt zijn verlangen uit naar groei en continuïteit van de organisatie.