Dit is een webinar. U bent van harte welkom om dit samen, digitaal, met ons te doen. Schrijf u gratis in, dan ontvangt u van ons een link om mee te doen.
De mondiale voedselproductie vergt het uiterste van de aarde. Daarom is het de hoogste tijd om de mogelijkheden van boeren op zee te benutten, te meer daar 70% van het aardoppervlak uit water bestaat. Er liggen tal van kansen voor voedsel- en energieproductie op zee.
De laatste jaren wordt al volop ervaring opgedaan met de teelt van vis en algen op zee. Niet voor niets zet het Klimaatakkoord in op blauwe teelt: zeewier, mosselen en oesters uit de Noordzee. De grootschalige ontwikkeling van ze omvang betekent een transitie in het voedselsysteem. Het ontwikkelen van nieuwe teeltsystemen, producten en logistieke ketens zal samengaan met een verkleining van het beschikbare zeeoppervlak voor de visserij. Ook vraagt deze omslag om grootschalige verwerkingscapaciteit in havens.
Wat is de milieu- en ecologische impact van dit alles? Wat zullen burgers vinden van de nieuwe “blauwe” zilte producten? En welke spelers zijn aan zet om deze transitie in goede banen te leiden? Digitaal gaan we het gesprek hierover aan met vertegenwoordigers van de aquacultuurindustrie, visserij, retail en de logistiek. Gezamenlijk wordt verkend wat de te verwachten positieve en negatieve impacts van deze transitie zijn en wat nodig is om die te stimuleren dan wel te verminderen.
Organisatie: VVM
Kosten: gratis
Aanmelden: inschrijfformulier
Contact: bureau@vvm.info, tel. 030 – 232 29 89
Meer info: VVM