Het seizoen in inmiddels een stukje op dreef. Planten zijn weer volop uit de grond gerezen dit voorjaar, en inmiddels zijn zelfs de eerste bessen en vruchten te plukken. Tijd om eens rond te gaan kijken wat er voor eetbaars te vinden is! Veel planten die in het wild of zelfs in een parkje groeien zijn eetbaar, je moet natuurlijk wel even weten welke dat zijn! Natuurlijk de bekende brandnetel, of vlierbloesem, maar er zijn zo veel meer eetbare planten die vaak verrassende smaken hebben. In deze wandeling neemt Benjamin je mee en leer je alles over eetbare wilde planten. Hoe kun je planten herkennen? Welke zijn veilig om te eten? Hoe kan je er lekker mee koken? De workshop is er vooral gericht het herkennen van eetbare wilde planten en de culinaire toepassingen.
De workshop wordt gegeven door Benjamin, expert op het gebied van eetbare wilde planten en permacultuur. Hij is altijd op zoek naar nieuwe smaken die in de natuur te vinden zijn en experimenteert graag in de keuken met wilde planten, paddenstoelen en wilde zeewieren.
Organisatie: Utrecht Natuurlijk
Kosten: € 10, contant meenemen, graag gepast.
Aanmelden: aanmeldformulier
Contact: tel. 030 753 38 30 en stadstuinzuilen@utrechtnatuurlijk.nl
Meer info: Utrecht Natuurlijk