Mijnwater? Wat is dat? Restwarmte van lokale bronnen en gebouwen kunnen worden gebruikt om elders een werkend warmtesysteem te realiseren. Hoe? Kom erachter tijdens deze inspiratieavond en leer meer over wat er al gebeurt op dit gebied.
De Utrechtse stadsverwarming is een buizenstelsel dat al 100 jaar bestaat en waar warm water doorheen stroomt, van bron naar afnemer. Het water wordt verwarmd door verbranding van hout (recent) en binnenkort ook via een grote warmtepomp bij de rioolwaterzuivering in Overvecht.
Maar wist je dat je om te verwarmen ook gebruik kunt maken van restwarmte van kantoren, supermarkten en andere gebouwen die gekoeld worden? Ook oppervlaktewater is (vooral in de zomer) een bron van warmte én er is restwarmte van industriële bedrijven.
In Heerlen wordt dit al een tijdje gedaan. De warmte werd hier oorspronkelijk opgeslagen in mijnen. Vanuit deze terminologie is het collectieve verwarmingssysteem “Mijnwater” ontstaan. Kom luisteren naar de verhalen van diverse sprekers.
Organisatie: Mijnwater, Gemeente Utrecht en Eneco
Kosten: €5,- (niet-leden), gratis (leden)
Aanmelden: Eventbrite
Contact: info@energie-u.nl
Meer info: The Green House
Meer informatie over duurzame energie vind je in onze Milieuwijzer.
Categorieën