Wat beïnvloedt de keuzes die jij rond voedsel maakt? Zijn het gewoontes uit jouw jeugd, vind je het belangrijk om gezonde keuzes te maken, wil je het milieu zo min mogelijk belasten, heb je een allergie, wil je geen vlees eten of speelt religie een rol? Voel je je gesteund in jouw keuzes of ervaar je onbegrip? Zijn er dingen die je wilt veranderen aan jouw eetpatroon of aan gezamenlijke maaltijden? Wat is jouw ideaal hierin en hoe kun je dit ideaalbeeld een stukje dichter bij brengen?
Voedsel maakt sterke emoties los. Voedsel wordt geassocieerd met liefde, vriendschap, vieren, troost en beloning. Anders gaan eten voor een gezonde planeet is net zo lastig als anders gaan eten voor een gezonde leefstijl. Maar je kunt wel twee vliegen in één klap slaan. Levensmiddelen die gezond zijn, hebben ook vaak een lage CO2-impact. Maar er zijn nog zo veel meer dingen waar je op kunt letten: transport, verpakkingen, dierenwelzijn. Accepteert jouw omgeving de keuzes die je maakt? Zie je het als een spannende ontdekkingstocht of is het een lijdensweg voor je?
In een dialoog praten en luisteren mensen met elkaar over wat leeft. We luisteren met aandacht naar elkaars persoonlijke ervaringen en proberen de ander te begrijpen. We doen dit in kleine groepen met een getrainde dialoogbegeleider. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Door te praten en luisteren naar verhalen van anderen leren we met elkaar en komen we verder!
Organisatie: Utrecht in Dialoog
Kosten: gratis
Aanmelden: aanmeldformulier
Contact: utrechtindialoog@gmail.com
Meer info: Utrecht in Dialoog