Volgens innovatiewetenschapper dr. Koen Beumer (UU) versterken innovaties in de landbouw de mondiale ongelijkheid. Hoe kan het anders?
Innoveren om duurzamer en efficiënter voedsel te produceren. Dat klinkt goed, toch? Maar volgens innovatiewetenschapper dr. Koen Beumer (UU) is er een keerzijde. Vernieuwende technologieën worden vrijwel altijd ontwikkeld en verspreid in een marktsysteem, zijn veelal gericht op het Westen, en er is weinig oog voor de behoeftes van de Global South en de innovaties die daar worden ontwikkeld. Zo kan innovatie ongelijkheid in de hand werken. Hij vertelt over een aantal succesvolle initiatieven in de Indiase en Afrikaanse landbouw die het bestaande systeem weten te omzeilen. Hoe kan innovatie in de voedselindustrie wereldwijde gelijkheid bevorderen?
In samenwerking met het Copernicus Institute of Sustainable Development & Future Food Utrecht (UU).
Organisatie: Studium Generale
Locatie: Academiegebouw (Aula)
Kosten: gratis
Aanmelden: niet nodig, vol=vol
Meer info: Studium Generale